Categories
Asiakaskokemukset

JYP E2 – Oma rooli kirkastui

PRO BONO:
Oma rooli kirkastui ja joukkuehenki lisääntyi

Eräs Petrin asiakkaista toimii joukkueenjohtajana JYP E2 -juniorijoukkueelle, joka pelaa ensimmäistä kauttaan JYP Junioreiden ikäkausijoukkueena. Petrin esimiesvalmennuksessa saamiensa oivallusten innoittamana hän pyysi Petriä vetämään pelaajien vanhemmille koulutus- ja keskustelutilaisuuden osana kauden aloitusta. Tilaisuudessa sovellettiin Petrin esimiesvalmennuksen periaatteita urheilukasvatukseen. Tavoitteena oli antaa vanhemmille työkaluja tukea lasten omien tavoitteiden muodostumista. Joukkueen huoltaja Antero Pöyhönen kertoi omat mietteensä tilaisuuden annista:

”Petrillä oli mielenkiintoinen näkökulma urheilukasvatukseen: olimme koko ajan asian ytimessä, vaikka urheilulaji ei liittynyt tilaisuuteen millään tavalla. Tämä oli hyvä, sillä tilaisuus avasi ajattelemaan avarammin verrattuna siihen, että olisimme käyneet asiaa läpi puhtaasti jääkiekon kautta. Pidin siitä, ettei Petri ollut aggressiivinen sparraaja tai kertonut meille, kuinka asioiden pitää olla. Saimme itse keskustelun kautta oivaltaa asioita.

Moni tilaisuudessa mukana ollut sai isoja oivalluksia esimerkiksi pelaajien lokerointiin ja omaan rooliinsa liittyen. Joukkueessamme on monen tasoisia pelaajia, joista osa tähtää ammattiuraan ja osa pelaa puhtaasti harrastusmielessä. Ymmärsimme, että kaikilla on samanarvoinen osa joukkueessa riippumatta tavoitteesta tai vanhempien osallistumisinnokkuudesta. Koko toiminta lähtee lapsista, emmekä me vanhemmat voi vaikuttaa asiaan loputtomiin. Oman roolin kirkastuminen oli yksi tilaisuuden isoista oivalluksista. Tilaisuus avasi katsomaan asioita omaa putkinäköä laajemmin sekä ymmärtämään omaa itseä paremmin. Olen hyötynyt näistä oivalluksista tilaisuuden jälkeen myös työelämässä.

Tilaisuudella oli vanhempien oivallusten lisäksi myös konkreettisia vaikutuksia: seuraavalla pelireissulla ilmapiiri oli vapautuneempi ja joukkuehenki selkeästi vahvempi.”